Новини


„Цар Симеон 1898” привлече в мъжкия тим ново попълнение от Плевен
Дата: 24.5.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Ръководството на „Цар Симеон 1898” привлече в представителния мъжки тим ново попълнение от Плевен. Това е Светлин Дунчев, бивш активен състезател по триатлон в плевенския едноименен спортен клуб, съобщи главният треньор на "царския" клуб Петър Павлов.
19-годишният плевенчанин със сигурност ще бъде картотекиран в мъжки отбор за предстоящия спортно-състезателен сезон и на него ще се разчита пълноценно. Това стана възможно, след като новото попълнение от Плевен успешно издържа тестовете, на които бе подложен по време на предсезонната подготовка.  
Освен като състезател на "Цар Симеон 1898", Дунчев пристига в Пловдив и като студент. Той е приет да учи инженерна специалност в Техническия университет в града под тепетата и ще трябва да съчетава активните тренировки и участия в състезания от спортно-състезателния календар на Българския колоездачен съюз със своето образование. 
Преди да пристигне в Пловдив, Светлин е бил активен състезател и в плевенския колоездачен клуб Велоцентър - Плевен, но не имал изяви на национално ниво в последните няколко години.
„Момчето е много амбициозно и сериозно, дойде при нас с голямо желание и амбиции за спортни изяви, и де се докаже. Решихме да му дадем шанс, а той вече сравнително бързо се сработва с момчетата и се приобщава към отбора. Разбира се, на Светлин ще му трябва още време, да се адаптира напълно към мъжкото състезателно колоездене, но се надявам с общи усилия – наши  и на момчетата от отбора това да стане по-бързо”, коментира Петър Павлов.