Новини


„Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата
Дата: 11.2.2014г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на сръбските колоездачи – Есад Хасанович от белградския гранд „Партизан“ и Деян Марич от „Раднички“ (Ниш).
На двамата засега няма да им бъдат предлагани нови договори, защото не са оправдали голямото доверието и големите очаквания към тях, споделиха от клубното ръководство.
Както е известно Хасанович бе привлечен в състава на пловдивчани с имиджа на настоящ държавен шампион на Сърбия на изкачване и с много надежди. Известният сръбски национал, който допреди това караше за местния гранд „Партизан“ (Белград), подсили „царистите“, ден преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България, заедно с 21-годишната сръбска надежда и Деян Марич. 
Есад Хасанович е многократен участия в родния тур, винаги е бил много активен бегач в колоната, печелил е много премии както за активност, така и за катерачи. Първоначално той бе в състава на националния отбор на Сърбия и за обиколка на България, но отстъпи в последния момент мястото си на друг по-млад състезател. 
Марич пък бе препоръчан на пловдивчани лично от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич – Кърле, който е шеф и на елитния сръбски велотим "Железничар" от Ниш. 
Ръководството на "Цар Симеон 1898" (Пд) залагаше много на големия опит на Хасанович и на амбициозния Марич, но сърбите не успяха да се приспособят бързо към колектива по време на родния тур и не оправдаха големите очаквания към тях. Така двамата сърби отпадат от сметките на пловдивчани за новия спортно-състезателен сезон. 
Както е известно след края на миналия сезон ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите и на друг наемник - на бившия юноша на ЦСКА Никола Банишки, който също бе привлечен от аматьорски холандски клуб от Алкмаар, малко преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България  Софиянецът, който от години живее и се състезава в Холандия и кара за клубове от много популярната местна Аматьорска колоездачна лига, също не оправда големите очаквания и бе освободен. 
Вместо на двамата сърби и на наемника от Холандия, шефовете на "Цар Симеон 1898“ смятат да предложат за новия сезон договори най-малко на три момчета от юношеския тим на клуба – старша възраст.