Новини


Волейболни шефове инспектираха спортната зала на Колодрума
Дата: 21.1.2014г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

Многофункционалната спортна зала в Пловдив, която пловдивско колоездачно дружество "Цар Симеон 1898" започна да строи и държавата я довършва, трябва да вземе Акт 16 до половин година
Мащабното спортно съоръжение на Колодрума ще бъде завършено до 5-6 месеца. Това съобщи президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров, след като тези дни направи инспекция на обекта.
Ако тези прогнози се потвърдят, Пловдив със сигурност ще бъде домакин на Европейското първенство по волейбол през 2015 година.
Залата вече е на 100 процента покрита, а в момента се монтират 4600 седалки. Общият капацитет на съоръжението пък ще бъде около 8000 места.
„Желанието ни е тази спортна зала да стане и сме убедени, че ще стане. Получихме уверение от кмета на град Пловдив инж. Иван Тотев, че съоръжението ще бъде завършено до 5-6 медеца, не повече. Няма начин домакинството на Пловдив на Европейското първенство да пропадне”, каза Данчо Лазаров пред TV7, цитиран от сайта Plovdivutre.bg

„Чакаме акт 16. Пловдив е много голям волейболен център и желанието на всички е градът отново да е домакин на големи международни волейболни прояви”, допълни и членът на Управителния съвет на волейболната федерация Петър Кънев, който също беше на инспекцията заедно с Данчо Лазаров, Иван Тодоров - вицепрезидент на БФВ и Станислав Николов - генерален секретар на БФВ.
Всички останаха силно впечатлени от бързите темпове, с които се работи по залата и добре свършената работа.

Визитата на голяма част от ръководството на Българска федерация по волейбол в Пловдив бе по покана на кмета на града Иван Тотев.
Шефовете на БФВ, заедно с президента на волейболен клуб Марица и член на Управителния съвет на БФВ - Илия Динков и Борис Халачев - мениджър на клуба, бяха приети от кмета на Пловдив Иван Тотев. 
Предмет на обсъждане бе и взаимното сътрудничество на Българска федерация по волейбол и община Пловдив за организирането на Европейското първенство за мъже през 2015 година. Както е известно Европейското първенство по волейбол за мъже през идната година ще се проведе в България и Италия, като финалите ще бъдат в у нас.