Новини


"Цар Симеон 1898" избира колоездач на годината
Дата: 30.12.2013г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще избере тези дни колоездач №1 на клуба за отминаващата 2013 година, съобщиха от клубната управа. Това ще стане с традиционна анкета, която ще се проведе след допитване до управителния съвет на клуба, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове. 
Класацията ще бъде изготвена след подробен анализ на представянето на всички състезатели и отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон. Тя ще бъде съобразена и с дадени от ръководството обективни персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на "Цар Симеон 1898" през тази спортно-състезателна година. За класацията ще се вземат още впредвид направената оценка на изявите на колоездачите на "Цар Симеон 1898" в 63-ата Международна колоездачна обиколка на България, както и на всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина през 2013 година, както и анализа от цялостната работа в детско-юношеската школа.
Нека припомним, че за миналата 2012 година „Цар Симеон 1898” единодушно определи капитанът и лидер на представителния мъжки тим Пламен Димов за колоездач №1 на клуба. 
31-годишният  национал тогава напълно заслужи приза си, след отличния спортно-състезателен сезон, който направи.
Сега Пацо също е сред фаворитите за този престижен приз и за 2013 година. 
Резултатите от тазгодишната анкета за колоездач №1 на пловдивския велоклуб ще бъдат оповестени веднага след Нова година.