Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” продължават тренировки по желание, днес закриват сезона с клубен купон
Дата: 22.12.2013г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

Почти всички колоездачи на пловдивския  „Цар Симеон 1898” продължават да тренират по желание, като използват хубавото време и сухите пътища навън през декември.
Състезателите от юношеския и от мъжкия представителен тим заявили на главния треньор на клуба Петър Павлов, че не искат да спират официално тренировки и сега въртят педалите ако не всеки ден, то поне през ден, съобщиха от клубното ръководство.  
”Момчетата са много съвестни и сами искат да идват да тренират, за да не излизат от спортна форма. Как да ги спирам? В момента тренировките им не са така интензивни, както преди, и е съвсем нормално те да не са в най-доброто си функционално състояние. После обаче по-лесно ще достигнат до необходимата спортна форма за началото на същинската част от зимната подготовка за новия спортно-състезателен сезон”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.
По-интензивните натоварвания за пловдивските колоездачи ще започнат веднага след Нова година, когато ще започне и същинската част от предсезонната зимна подготовка за новия спортно-състезателен сезон.
Междувременно ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще събере днес своите състезатели, треньори и служители на клуба на коледно-новогодишен купон. Празненството ще се проведе довечера на реномиран пловдивски ресторант. 
Преди тържеството, шефовете ще направят оценка на представянето на всички отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон. 

На сбирката ще бъде обсъдена работата както в детско-юношеската школа, така и ще бъдат дадени персонални оценки на всички състезатели от представителния мъжки отбор.

Ще бъде направен и анализ на представянето на всички колоездачи на "Цар Симеон 1898" в 63-ата Международна колоездачна обиколка на България, както и в по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на отминаващата 2013 година.