Новини


Стана ясна фирмата, която ще довърши Колодрума. Режат лентата през юли?
Дата: 15.1.2013г.
Източник: Plovdiv24.bg

Режат през месец юли месец тази година лентата на многофункцииналната спортна зала на Колодрума, която ПКД "Цар Симеон 1898"  започна. Тази оптимистичната прогноза направи днес зам.-кметът Димитър Кацарски по време на отваряне на офертите за довършване на съоръжението.
Както вече писахме, обществената поръчка е на стойност 35 млн.лв. и включва 1600 позиции.
Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс е единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса. 5-членната комисия с председател Кацарски отвори тази сутрин офертата на фирмата, подадена в деня на крайния срок, вчера в 16:03 минути.
Участниците в комисията подписаха и декларации за липсата на конфликт на интереси.
Дейностите по цялостното довършване на залата минават през завършване на фасадата, осветлението, направата на светлинно електрическо табло, настилките за различните видове спорт, оборудването и обзавеждането на съоръжението и стигат до пълното издаване на обекта.
Подземният паркинг ще е за 150 автомобила, а външният - за 300 коли. Той ще бъде покрит със соларни панели за фотоволтаичната централа, която ще захранва със самостоятелна енергия спортната зала.
От три места ще се влиза в обекта. Единият вход ще е от страна на бул. "Менделеев", другите два от западната и южната страна на бул. "Найчо Цанов".
Срокът на работа на комисията е 30 януари, но той е условен, тъй като, ако се появи липса на някакъв документ в подадената от Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс оферта, на фирмата ще бъде даден срок, в който да бъде набавен, коментира още Кацарски.