Новини


Държавата преведе 12 от 28-те млн.лв. за довършването на Колодрума
Дата: 26.2.2013г.
Източник: Plovdiv24.bg

Община Пловдив подписа договорът за довършването на многофункционалната спортна зала на Колодрума, която ПКД "Цар Симеон 1898" започна да стори преди 2 години и бе основен двигател за изграждането й. Контрактът бе подпинан миналия ден, съобщи кметът Иван Тотев.
12 млн. лв. от тях вече са преведени по сметките на градската институция с разпореждане на бившия вече финансов министър Симеон Дянков, уточни още той. Градоначалникът каза още, че ако предвид политическата ситуация в страната останалите 16 800 000 млн.лв. не бъдат отпуснати, строителството на залата може да се замрази за неопределено време.
Припомняме, че държавата отпусна 28 800 000 лв. с ДДС за довършването на спортната зала на Колодрума. За избор на името на залата ще се проведе конкурс, поясни още градоначалникът. Кръстникът на спортното съоръжение ще трябва да плаща между 600 000 и 700 000 лв. годишно за това.
Дейностите по цялостното довършване на залата минават през завършване на фасадата, осветлението, направата на светлинно електрическо табло, настилките за различните видове спорт, оборудването и обзавеждането на съоръжението и стигат до пълното издаване на обекта.
Подземният паркинг ще е за 150 автомобила, а външният - за 300 коли. Той ще бъде покрит със соларни панели за фотоволтаичната централа, която ще захранва със самостоятелна енергия спортната зала.
От три места ще се влиза в обекта. Единият вход ще е от страна на бул. "Менделеев", другите два от западната и южната страна на бул. "Найчо Цанов".
Припомняме, че в новата зала ще приемем домакинството световното по фехтовка през април 2014г., Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, както и за младежи и девойки (отборно и индивидуално) през 2014 година. Шампионатът ще се проведе през месец май. Форумът се провежда на всеки две години.