Новини


Отпуснаха близо 30 млн.лв. за довършването на залата на Колодрума
Дата: 14.2.2013г.
Източник: Plovdiv24.bg

Държавата отпусна 28 800 000 лв. с ДДС за довършването на многофункционалната спортна зала на Колодрума, която ПКД "Цар Симеон 1898" започна да строе прези 2 години и бе оснавен двигател за изграждането й. В края на миналата седмица с постановление на Министерски съвет отпусна необходимети срадства за довършването на мащабното спортно съоражение, съобщи кметът Иван Тотев.
Подписването на договора с фирмата изпълнител Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс, ше стане утре в 10:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив.
За избор на името на залата ще се проведе конкурс, поясни още градоначалникът. Кръстникът на спортното съоръжение ще трябва да плаща между 600 000 и 700 000 лв. годишно за това. Очаква се наемът, който Общината ще иска за ползване на залата, да е между 10 и 11 000 лв. на ден.
Както винаги ви информира изключително подробно за подробностите около съоръжението. При отваряне на офертите за довършване на залата зам.-кметът Димитър Кацарски направи оптимистичната прогноза, че през юли месец тази година лентата на Колодрума ще бъде прерязана.
Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс беше единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса. Дейностите по цялостното довършване на залата минават през завършване на фасадата, осветлението, направата на светлинно електрическо табло, настилките за различните видове спорт, оборудването и обзавеждането на съоръжението и стигат до пълното издаване на обекта.
Подземният паркинг ще е за 150 автомобила, а външният - за 300 коли. Той ще бъде покрит със соларни панели за фотоволтаичната централа, която ще захранва със самостоятелна енергия спортната зала.
От три места ще се влиза в обекта. Единият вход ще е от страна на бул. "Менделеев", другите два от западната и южната страна на бул. "Найчо Цанов".
Припомняме, че в новата зала ще приемем домакинството на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, както и за младежи и девойки (отборно и индивидуално) през 2014 година. Шампионатът ще се проведе през месец май. Форумът се провежда на всеки две години.