Новини


Капитанът на „Цар Симеон 1898” отказа солидна оферта на елитен сръбски клуб, остава в Пловдив
Дата: 21.2.2013г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

Колоездач №1 на пловдивския „Цар Симеон 1898” (Пд) за 2012 година  – Пламен Димов, е оказал солидна оферта на елитния сръбски клуб „Крагуевац велотийм”. 31-годишният бивш национал предпочете да остане в родния си тим и през новия спортно-състезателен сезон, за да помогне на младите в отбора с богатия си опит. 
Както е известно ръководството на „Крагуевац велотийм” искаше на всяка цена да привлече пловдивчанина за новия спортно-състезателен сезон, за да направи тандем с шампиона на Сърбия – Дер Золт, който също кара за този клуб. Около Пацо и Дер Золт сърбите имаха намерение да изградят нов сериозен тим, но намеренията им удариха на камък. Преговорите за трансфера на българина приключиха  много бързо – само след едночасов разговор. 
”Да, настина отказах на сърбите, защото още преди тяхната оферта бях обещал на ръководството на „Цар Симеон 1898” да продължа да се състезавам тук и през следващия сезон. Знаете колко млади състезатели в момента имаме в нашия клуб и точно в този момент аз съм по-необходим, за да ги обиграваме и да градим перспективен млад отбор за близкото бъдеще. След като си обещал нещо, не е професионално и морално да се отмяташ, след като получиш добро предложение. Не всичко е пари на този свят. За мен мъжката дума и поет вече ангажимент означава много повече от някакъв договор”, коментира Пламен.
Иначе Димов е доста популярен колоездач в Сърбия, след поредица негови от успешни класирания там през последните няколко сезона. Преди 2 години Пацо постигна голям успех в западната ни съседка, като спечели силния международен тур по колоездене на шосе за „Голямата награда на Белград”, в жестока конкуренция на над 100 елитни състезатели от цяла Европа. Пловдивчанинът тогава стана убедително първи в крайното генерално класиране, като изпревари сръбския си съотборник тогава от „Цар Симеон” и сръбски национал Драган Спасич. Пацо дръпна сериозно още в І специален етап от тура - по време на критериума по улиците на Белград. После показа висока класа на 20-километровото изкачване на популярния местен връх „Авала” и взе и втория етап, като при изкачването остави съперниците си далеч след себе си, финиширайки с близо 2 минути аванс.  Месец-два по-късно Димов облече зелената фланелка за катерач №1 и на двата силни международни турове на шосе - „Обиколката на Халкидики” в Гърция и "Велика награда на Ниш" в Сърбия, валидни за световната ранглиста. Пецата тогава направи отлични бягания по височинните изкачвания и на двете състезания и така заслужи призове в тях.