Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” въртят по 150 км на ден
Дата: 8.2.2013г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

Между 130 и 150 километра на ден въртят колоездачите на „Цар Симеон 1898” по време на предсезонната си зимна подготовка, съобщиха от ръководството на пловдивския велоклуб. Всички състезатели в отбора са здрави и тренират на пълни обороти.
По време на подготовката младите надежди Любомир Николов, Нако Георгиев, Селяхтин Шакир и Димо Тафров не се дават на батковците от представителния мъжки отбор - Пламен Димов и Светослав Недев. Младоците се стремят ежедневно да се доказват пред главния треньор Петър Павлов, като продължават упорито да търсят място сред титулярите в мъжкия тим за новия спортно-състезателен сезон.
Когато пътищата са заледени състезателите на на „Цар Симеон 1898” се качват на специални велотренажори на клубната база на строителен консорциум „Свети Георги” . В останалото време те са навън, въпреки минусовите температури.
От състава тези дни отсъства единствено Борислав Иванов, който се подготвя по специална индивидуална програма в София.
С отбора не тренира пистовият национал Дамян Филипов, който наскоро се завърна от Малта и все още обмисля бъдещето си. Николай Бояджиев пък е помолил ръководството да не тренира активно известно време, заради личен мотив.
Както и известно "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на юношеския национал Момчил Робов и няма да разчита на него през новия спортно-състезателен сезон. 19-годишният бегач бе привлечен в „царския” тим малко преди 62-рата Международна колоездачна обиколка на България, но договорът му не бе продължен. След направен анализ на изминалия сезон, сега клубното ръководство прецени да не ангажира отново Момчил, а на негово място в представителния мъжки отбор да бъдат привлечени две млади момчета от школата.
„Момчетата са сериозни, тренират упорито и няма време за отпускане. Началото на сезона вече чука на вратата. Доволен съм от хода на подготовката”, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898” Петър Павлов.