Новини


Колоездачен ас на „Цар Симеон 1898” е трансферна цел на елитен сръбски клуб
Дата: 20.1.2013г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

Колоездач №1 на пловдивския „Цар Симеон 1898” (Пд) за 2012 година  – Пламен Димов, е трансферна цел на сръбския елитен колоездачен клуб „Крагуевац велотийм”. Сърбите искали на всяка цена да привлекат капитана и лидер на пловдивския тим за новия спортно-състезателен сезон. Целта им е 31-годишният пловдивчанин да направи тандем с шампиона на Сърбия за миналата година - Дер Золт, който също кара за този отбор. Около Пацо и Дер Золт сърбите искали да изградят нов солиден тим.
Както е известно преди година ръководството на „Крагуевац велотийм” отново имаше сериозни намерения да привлече Димов, но тогава усилията на сърбите удариха на камък. Преговорите за трансфера на българина приключиха бързо, защото Пламен отказа офертата по лични причини, с мотив че предпочита да остане в родния си „Цар Симеон 1898”, за да помогне на младите в отбора с богатия си спортно-състезателен опит.
Според запознати обаче сега от „Крагуевац велотийм” били приготвили по-добра оферта от предишната, за да примамят нашия бегач.
Димов е доста популярен колоездач в Сърбия, след поредица негови от успешни класирания там през последните няколко сезона. Преди 2 години Пацо постигна голям успех в западната ни съседка, като спечели силния международен тур по колоездене на шосе за „Голямата награда на Белград”, в жестока конкуренция на над 100 елитни състезатели от цяла Европа. Пловдивчанинът тогава стана убедително първи в крайното генерално класиране, като изпревари сръбския си съотборник тогава от „Цар Симеон” и сръбски национал Драган Спасич. Пацо дръпна сериозно още в І специален етап от тура - по време на критериума по улиците на Белград. После показа висока класа на 20-километровото изкачване на популярния местен връх „Авала” и взе и втория етап, като при изкачването остави съперниците си далеч след себе си, финиширайки с близо 2 минути аванс.  Месец-два по-късно Димов облече зелената фланелка за катерач №1 и на двата силни международни турове на шосе - „Обиколката на Халкидики” в Гърция и "Велика награда на Ниш" в Сърбия, валидни за световната ранглиста. Пецата тогава направи отлични бягания по височинните изкачвания и на двете състезания и така заслужи призове в тях.