Новини


"Цар Симеон 1898" избира колоездач на годината
Дата: 30.12.2012г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще избере тези дни колоездач №1 на клуба за отминаващата 2012 година, съобщиха от клубната управа. Това ще стане след традиционна анкета, която ще се проведе след допитване до управителния съвет на клуба, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове.
Класацията ще бъде изготвена след подробен анализ на изявите на всички състезатели на "Цар Симеон 1898"  –  от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор, и дадената от ръководството обективна персонална оценка от представянето на всички отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон.
Ще бъдат направени и анализи на изявите на колоездачите на "Цар Симеон 1898" в 62-ата Международна колоездачна обиколка на България, всички държавни първенства – на шосе и писта, други състезания от календара на Българския колоездачен съюз, както и в по-големите турове в чужбина от спортния календар на отминаващата 2012 година.
За класацията ще се има впредвид цялостната работа в детско-юношеската школа, както и направените тези дни от ръководството персонални оценки на всеки един от състезателите в представителния мъжки отбор.
Нека припомним, че за миналата 2011 година „Цар Симеон 1898” единодушно определи национала Борислав Иванов за колоездач №1 на клуба. Тогава 22-годишният топбегач напълно заслужи приза си, след отличен спортно-състезателен сезон. Боби  извоюва две шампионски титли на България от държавното лично първенство по колоездене на шосе – в дисциплината индивидуално бягане по часовник на 40 км при състезателите до 23-годишна възраст, както и първо място при колоездачите до 23 години и спечелена престижната бяла фланелка по време на 61-ва Международна колоездачна обиколка на България. След това обаче Борислав Иванов остана за малко извън колоезденето, защото почти цяла година лекуваше хронична контузия в бедрото и едва в последните за този сезон стартове той се завърна отново на велосипеда в официални състезания.
Второто място в класацията за колоездач на "Цар Симеон 1898" за миналата 2011 година пък заслужи световният шампион на писта от "Кейптаун-2007" в дисциплината издръжливост по точки - Радослав Константинов, а третото – младежкият национал Светослав Недев.
Резултатите от тазгодишната анкета за колоездач №1 на пловдивския велоклуб ще бъдат оповестени около Нова година.