Новини


Цар Симеон привлече нов механик в клуба
Дата: 16.11.2008г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Колоездачите на пловдивския велоклуб Цар Симеон Рея96 вече имат нов механик, който се грижи за велосипедите им от началото на предсезонната подготовка на отбора. Това е Васил Костадинов, който отскоро официално започна работа в клуба. Той е бивш състезател по колоездене на шосе и познава много добре състезателите на „царския” тим.
„Васко си разбира от работата, имахме нужда точно от такъв човек. Той е бивщ колоездач и е наясно с всичко. Ще поддържа всички велосипеди на всички наши отбори в клуба и ще се грижи за цялата спортно-материална част”, обясни изпълнителният директор на Цар Симеон Рея96 Йордан Зашев.
Междувременно пловдивските колоездачи продължават предсезонната си подготовка за новия спортно-състезателен сезон. Главният треньор на клуба Петър Павлов води ежедневно двуразови тренировки. В момента спецът тренира с група от 20 състезатели, от които 10 мъже и 10 юноши старша възраст.
"Всичко върви по план, само дано времето не ни обърка сметките, които сме си направили. В момента тимът ни провежда заниманията при домашни условия, където е първата част от подготовката. Ще тренираме в Пловдив до началото на декември, през това време наблягаме предимно на обема и общо-физическата и силова подготовка. През месец декември заминаваме да се готвим на по-топло – ще направим един подготвителен лагер в Гърция”, обясни Петър Павлов.