Новини


Велосипед на бъдещето - красив, "умен", но много скъп
Дата: 10.12.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

 Aржентински предприемачи са създали велосипед, който ни кара да преосмислим представата си за добре познатото ни средство за разходки и спорт, пише специализираният велосайт Maxbike.bg.

 Велосипедът, наречен Gi FlyBike, разполага със смартфон, може да бъде сгъван за една секунда, има три скорости и може да бъде носен и съхраняван лесно.

 Компанията производител предлага и "електрически“ вариант на Gi FlyBike – с който може да вдигнете 25 км/ч и да изминете 65 км с едно зареждане на батериите.

 Велосипедът е снабден с GPS система, която може да бъде синхронизирана с телефон за навигация, има "умни" LED светлини, може да се заключва и отключва автоматично от 4,5 метра разстояние.

 Има дори и вход USB на кормилото, където колоездачите могат да си включват смартфоните, които могат да бъдат зареждани в движение - чрез въртене на педалите.

 Освен с „интеграция“ със смартфона, Gi FlyBike може да се похвали и с други иновативни функции, които облекчават поддръжката му. Вместо верига велосипедът има система от предавки, която не се нуждае от смазване и е безшумна, а гумите според конструктурите на возилото "не могат да бъдат спукани".

 Gi FlyBike е изработен от алуминиева сплав и тежи 16 кг.

 Единственото "неудобство" на този велосипед на бъдещето /засега/ е неговата цена - $2290.