Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” във ваканция до февруари
Дата: 31.12.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

След тежкия сезон и наситен спортен календар, всички състезатели на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” са официално във ваканция до февруари. В началото на следващия месец шефовете на "царистите" планират да започне подготовката за новия спортно-състезателен сезон.

Както е известно въпреки, че предишния сезон беше приключил, колоездачите на пловдивския велоклуб до преди новогодишните празници не се отказваха от тренировки. Голяма част от състезателите от юношеския и от мъжкия представителен тим тренираха през ден-два. За това те бяха помолили главния треньор на клуба Петър Павлов.

”В момента на практика сме във ваканция, не тренираме, въпреки че често ходим до спортната ни база и изчистваме някои организационни неща. Момчетата са много съвестни и сами искаха да идват и да тренират, за да не излизат от спортна форма. Сега обаче съм им дал пълна почивка, защото тепърва им предстоят доста интензивни тренировки в хода на зимната ни подготовка“, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.

Както е известно веднага след колоездачния класик тур в Сърбия, „Цар Симеон 1898” на практика спря участие в официални състезания.

Шефовете на пловдивския клуб отказаха участие в два международни старта - в Гърция и в Косово за мъже и младежи. Причината за отказа бе натрупаната голяма умора сред състезателите и треньорите в тима след тежкия спортно-състезателен сезон.
Поради в клуба решиха да отклонят поканите за двата международни старта в чужбина.
Решението за отказа от участие на състезанията бе продиктувано и от факта, че тези два международни тура не носеха точки за световната ранглиста в класацията на международния колоездачен съюз – U.С.I.