Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” тренират по желание
Дата: 18.11.2015г.
Източник: „Цар Симеон 1898\

Въпреки, че спортно-състезателният сезон приключи, колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” не се отказват от тренировки. Голяма част от състезателите от юношеския и от мъжкия представителен тим тренират по желание, ако не всеки ден, то поне през ден-два. За това те сами са помолили главния треньор на клуба Петър Павлов.

”В момента наистина няма състезания, сезонът приключи и на практика сме във ваканция, но момчетата са много съвестни и сами искат да идват и да тренират, за да не излизат от спортна форма. Те не тренират обаче така интензивно, както преди, и е съвсем нормално в момента да не са в най-доброто си функционално състояние. Повечето момчета не искат да спират с тренировките. Това е нещо съвсем нормално, защото после те по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние за началото на подготовката за новия сезон”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.

Както е известно „Цар Симеон 1898” излезе официално във ваканция, малко след Международния "Гран При - Сливен" и Балканиадата в Сърбия, където с националия отбор на България участваха трима бегачи на "царистите" - Николай Генов, Адриян Беев и Велизар Фурлански. След това всички състезатели спряха интензивни тренировки.

Шефовете на пловдивския клуб отказаха участие и в международния тур на Косово и ги пуснаха във ваканция. Причината за отказа бе и натрупаната голяма умора сред състезателите и треньорите в тима, след тежкия спортно-състезателен сезон.

Отказът от участие на състезанието в Косово бе продиктуван и от факта, че този тур не носеше точки за световната ранглиста в класацията на международния колоездачен съюз – U.С.I.