Новини


"Цар Симеон 1898" отказа участие в международен тур в Солун
Дата: 16.10.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" е отказал участие в международния тур на шосе в Солун, за който имаше персонална покана. Причината за отказа е натрупаната голяма умора в тима след 64-ата Международна колоездачна обиколка на България и тежкия спортно-състезателен сезон, както и травми и други ангажименти на някои от титулярите в отбора.
Повечето от най-добрите колоездачи на пловдивския велоклуб се чувствали доста преуморени от серията тежки състезания приз миналия месец, а някои от тях дори са поизлезли от спортна форма.

При така стеклите се обстоятелства в края на сезона, клубното ръководство "Цар Симеон 1898" преценило, че ще бъде трудно клубът да вземе призови класирания по време на международния тур в Солун и няма смисъл изобщо тимът да пътува за Гърция. Освен товаq главният треньор на „царския тим” Петър Павлов е много взискателен човек, не иска състезателите му само „да се возят“ по време на състезание и затова решил да не праща отбор в Солун, обясниха от клубното ръководство.
Както е известно тазгодишният спортно-състезателен сезон в България на практика приключи и поне до февруари шефовете на "Цар Симеон 1898" няма да изпращат свои колоездачи на международни състезания.
Иначе международният колоездачен тур в Солун е с добър награден фонд, но не носи точки за европейската ранглиста, защото не е включен в календара на международната федерация – U.С.I. Състезанието в Солун е двудневно и включваше 170 км общ старт, индивидуално бягане по часовник на 38 км и 80-километров критериум по улиците на града.