Новини


Турски мениджър оглежда колоездачи на "Цар Симеон 1898"
Дата: 1.10.2015г.
Източник: Цар Симеон 1898

Мениджър на елитни турски колоездачни отбори оглежда млади колоездачи на пловдивския „Цар Симеон 1898” за трансфер в южната ни съседка. Импресариото иска да привлече някои от титулярите на пловдивския велотим за новия спортно-състезателен сезон, като в полезрението му, вече са попаднали младежките национали на „царистите ” Николай Генов, Адриян Беев и Велизар Фурлански. 

Турчинът е присъствал инкогнито на два от етапите на 64-тата Международна колоездачна обиколка на България, а преди това на силните международни колоездачни класик турове на шосе в турските градове Мерсин и Чанаккале, където „Цар Симеон 1898” участва с успех със свои представители. Импресариото е пътувал и до Румъния за едно от най-силните състезания в северната ни съседка - „Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2, кръг от Световната купа, както и е бил в Одрин - за Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи.
Както е известно на Балканиадата Ники спечели престижна вицешампионска титла, той грабна сребърния медал в общия старт, с дължина на трасето от 135 километра в околностите на Одрин. Беев също се представи на добро ниво.
Целта на мениджъра била да привличането на поне двама състезатели от пловдивския клуб, тъй като елитен турски отбор му е поставил задача да им намери нови попълнения за следващия спортно-състезателен сезон. Нека припомним, че трима бивши състезатели на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” – Георги Георгиев, Стефан Христов и Русен Русев преди няколко години преминаха в елитния турски клуб „Брисаспор”. Последният после обаче направи трансфер в белгийския велотим „Влаамсе”.