Новини


"Цар Симеон" тръгна с четирима колоездачи на силен класик тур в Сърбия
Дата: 10.8.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

С четирима млади състезатели тръгна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" за силния международен колоездачен тур на шосе за младежи "Милан Пянич - Класик“, който ще се проведе в Белград през този уикенд. В състава главният треньор на „царистите" Петър Павлов вкючи юношеските национали Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев, както и Денис Добрев, съобщи самият наставник, преди заминаването на тима за Сърбия.
Както е известно "Цар Симеон 1898" получи персонална покана за участие в това традиционно силно състезание и клубното ръководство веднага прие, за да запълни празината от липсата в момента на силни състезания от календара на Българския колоездачен съюз. 
Турът "Милан Пянич - Класик" стартира в събота в сръбската столица Белград и ще бъде двудневен. Състезанието на практика е съставено от 2 отделни класика, всеки един от който ще бъде с отделно класиране, но валидно за крайното подреждане. 
Маршрутът включва 2 специални етапа, като в първия състезателен ден колоната ще измине 180 километра с няколко планински изкачвания, две от които - на известния местен връх Авала. В тях са предвидени премии за катерачи и за активност.
Вторият етап ще бъде общ старт на 150 километра, също с няколко премии за катерачи и за активност. Велонадпреварата е от календара на Международния колоездачен съюз и ще бъде с високия коефициент от катeгория 1.1. Тя  финишира в неделя отново в Белград, но преди финала организаторите са предвидили второ аткрактивно изкачване на връх Авала.
"Милан Пянич - Класик" е както за индивидуално, така и за отборно класиране. Участващите отбори трябва да бъдат съставени минимум от 4-има бегачи.
По предварителни заявки турът ще събере бегачи от България, Сърбия, Хърватска, Словения, Гърция, Австрия и Унгария.
Това състезание по принцип е успешно за "Цар Симеон 1898". Преди две години пловдивският велотим спечели убедително първото място в генералното класиране - отборно, в конкуренцията на елитни тимове от Словения, Чехия, Хърватска, Сърбия, Унгария и Австрия. Победител тогава стана словенецът Милан Данкулович от тима на "Оборика", следван на 29 секунди от словака Марош Ковач от "Дукла-Мерида"(Тренчин).