Новини


"Цар Симеон 1898“ с шампионска титла от колокритериума за купа "Милко Димов – Илия Кръстев" в Сливен
Дата: 3.5.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898\

Поредна шампионска титла постигна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" от колокритериума за купа "Милко Димов – Илия Кръстев" в Сливен, пореден старт от календара на Българския колоездачен съюз. Спечели я младата надежда на „царския” клуб Николай Генов, който извоюва убедително първото място при юношите старша възраст в 8-мото поредно издание на традиционното състезание в града под Сините камъни, което се провежда ежегодно в чест на едни от най-известните български колоездачи за всички времена и легенди на сливенското колоездене – Милко Димов и Илия Кръстев.
По традиция надпреварата събира най-добрите български бегачи, а партньор на проявата е местният колоездачен клуб „Сините камъни”.
В старта при юношите старша възраст, Николай Генов бе повече от убедителен и не остави никакви съмнения за своето превъзходство и класа. По 30-километровото трасе Ники направи отлично бягане и успя да изпревари Иван Мухтаров от КК „Несебър” и Станислав Киров от „Печенеги” - Пазарджик.
 „Посвещавам тази шампионска титла на моите преподаватели и съученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Пловдив, които винаги са ме подкрепяли. Много се радвам за успеха, чувствам се добре и във форма, а това е важно за мен, защото тепърва ми предстоят важни стартове” , каза Николай, който е в плановете и за националния юношески отбор на България.
За титлата си Генов бе награден лично от кмета на Сливен инж. Кольо Милев и от народния представител Деян Дечев - член на парламентарната комисия за младежта и спорта.
Иначе колокритериумът в Сливен се проведе в шест възрастови групи. Състезателите  въртяха педали по атрактивен и отлично подготвен маршрут по улиците на града със старт –финал по булевард “Христо Ботев” в Сливен.
Над 200 колоездачи застанаха на старта за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" в Сливен, като в  тазгодишния колокритериум не бе включена надпревара при мъжете, защото голяма част от състезателите са на участие в чужбина.
Успехът на „Цар Симеон 1898 в Сливен е пореден за пловдивския клуб. Само преди седмица "царистите" взеха поредна шампионска купа -  спечели я друга млада надежда на пловдивчани Октай Мехмед, който изкова победата при юношите младша възраст в международния колокритериум за купата на Свиленград.