Новини


Обявиха национален конкурс за велосипедни стойки, ще викат екперти от „Цар Симеон 1898“ за оценители
Дата: 23.3.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898“

Национален конкурс за велосипедни стойки в градска среда бе обявен от марката велосипеди „SPRINT“ и ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура ONЕ DESIGN WEEK, в партньорство с община Пловдив. Дизайнери, с атрактивни виждания, ще имат възможност да споделят своите мисли и идеи.
Конкурсът ще се проведе на принципа на двуетапно журиране в продължение на няколко седмици. Първата част предвижда от 25 март до 22 април 2014 г. да се извърши регистрация на участниците и приемане на проектните им предложения.
След междинно оценяване, допуснатите до втори тур ще имат възможност да доразработят своите проекти. Екперти от пловдивско колоездачно дружество „Цар Симеон 1898“ ще бъдат поканени за оценители.
Следва финално журиране, награждаване и сключване на договор с победителя в конкурса.

Петчленно жури, в състав: инж. Димитър Кацарски – заместник – кмет „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“, община Пловдив, Адриана Андреева – Програмен директор на ЕДНО, Димитър Григоров – дизайнер на велосипеди „SPRINT“, Бояна Гяурова – директор ONE DESIGN WEEK, арх. Димитър Славчев, ще следи за спазването на общите правила на конкурса.

Конкурсът има за цел да допринесе за развитието на градската среда в Пловдив, предизвиквайки иновативното мислене на дизайнери от цялата страна и се провежда със специалната подкрепа на велосипеди „SPRINT“, ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура ONЕ DESIGN WEEK и община Пловдив – кандидат за Европейска столица на културата 2019 година.
Междувременно кметството на район „Тракия“ организира масов веломаратон на 5 април от 10:30 часа, с който да се открие официално „Велосезон 2014 България“ в Пловдив. Стартът на маратона ще бъде даден пред кметството на район „Тракия“ на бул. „Освобождение“ №63, а финалът ще бъде в обновения парк „Лаута“ в близост до барбекютата, където ще бъде изтеглен победителят от томбола. Районният кмет Костадин Димитров съобщи пред медии, че се очаква и фирми, които са партньори на маратона да раздават велосипеди и награди.
„За да могат да дойдат и родители на мероприятието ще има кът в който да си оставят децата, където ще направим конкурс за детски рисунки, ще има занимания за деца, които също ще получат награди – най-добрите рисунки ще бъдат наградени с билети за цирк и много други материални награди“, допълни Димитров.
Състезатели от пловдивско колоездачно дружество „Цар Симеон 1898“ ще застана символично на старт и така клубат също ще подкрепи инициативата.