Новини


"Цар Симеон 1898" тръгна с трима дебютанти за Обиколката на Солун
Дата: 21.3.2014г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

С трима дебютанти в мъжкото колоездене тръгна днес пловдивският велотим "Цар Симеон 1898" за участие в Международната колоездачна обиколка на гръцкия град Солун.
Главният треньор на клуба Петър Павлов включи в състава младежкия национал Нако Георгиев, Велизар Фурлански и Димчо Тафров, които доскоро „бягаха“ за юношеския тим на „царистите“ при старшата възраст.  
Младото 17-годишно трио са шампиони и медалисти от различни юношески първенства и турове на България за миналия спортно-състезателен сезон и заслужено намериха място в представителния мъжкия отбор.
Освен Нако Георгиев, Фурлански и Тафров, състезателната петорка за състезанието в Гърция допълниха капитанът и лидер на тима Пламен Димов, както и Светослав Недев.
От състава обаче отпадна друг бивш юношески национал – Селяхтин Шакир, който е помолил ръководството временно да спре с тренировките, заради личен мотив. 
Международната колоездачна обиколка на Солун носи името на великия пълководец Александър Велики.  
Велонадпреварата в Гърция ще премине в 3 състезателни дни, като колоната ще тръгне от Солун и ще финишира отново там.  
За първия състезателен ден е предвиден пролог – атрактивен 7-километров колокритериум по уличите на гръцкия град. 
В останалите два състезателни дни, бегачите ще преминет през два тежки общи старта – съответно по 130 км и 145 километра, които на практика ще определят победителят и призьорите. 
Турът „Александър Велики“ ще събере силни бегачи от Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия и Холандия.  Надпреварата ще бъде от категория и ще носи точки за световната ранглиста при мъжете в класацията на Межуднародния колоездачен съюз - U.C.I.