Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” започнаха официално зимната си подготовка
Дата: 1.2.2014г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

След 10-седмична ваканция, колоездачите от представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” започнаха същинската част от зимната си предсезонна подготовка. Заниманията са подчинени изцяло на навлизаен в оптимална спортна форма до началото на новия спортно-състезателен сезон, който стартира в края на април и началото на май. 
Главният треньор на клуба Петър Павлов е изготвил специален тренировъчен режим, съобразен с хода на подготовката. Тези дни бегачите на „Цар Симеон 1898”  наблягат повече на обема и на общо-физическата и силова подготовка. Тренировките са съобразени и с времето навън.  Както е известно въпреки, че се водеха официално във ваканция голяма част от "царските" бегачи тренираха по желание, за да не излизат от спортна форма. 
Почти всички състезатели от юношеския и мъжкия представителен отбор въртяха педали, ако не всеки ден, то поне през ден. Затова сега на старта на същинската част от зимната подготовка, на повечето пловдивски бегачи им е доста лесно.
”Момчетата са много сериозни и съвестни. Няма с наднормено тегло. Знаете, че почти не са спирали с тренировките, защото те сами поискаха да си тренират, за да не излизат от спортна форма. Това е нещо съвсем нормално при нас, защото сега ще им бъде много по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние, в хода на подготовката за новия сезон. Тепърва започваме по-сериозните тренировки и натоварвания и извинения няма да приемам от никой от моите състезатели”, обясни главният треньор Петър Павлов.
Представителният мъжки тим на „Цар Симеон 1898”, както и юношеските формации, ще тренират засега само при домашни условия в Пловдив и региона. След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени и заснежени.
Ръководството все още обмисля дали да изпратят представителния си отбор на зимен подготвителен лагер на юг, на по-топло място или в чужбина. Това ще се наложи, ако у нас снегът се задържи по-дълго време и пътищата останат на повече места непочистени, заснежени и заледени. 
Няма контузени или болни бегачи, всички тренират на пълни обороти по пътищата в региона, които са почистени от снега, въпреки студеното време навън, особено сутрин.
Първият официален официален старт от календара на Българския колоездачен съюз е на 26 април - на шосе, за купа „Пазарджик”, където ще се пуснат състезатели от всички възрастови групи, без мъжете -  момчета, юноши младша, юноши старша възраст и младежи.