Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” тренират по желание
Дата: 8.11.2013г.
Източник: ПКД „Цар Симеон 1898”

Въпреки, че спортно-състезателният сезон приключи, колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” не се отказват от тренировки. Голяма част от състезателите от юношеския и от мъжкия представителен тим тренират по желание, ако не всеки ден, то поне през ден-два. За това те сами са помолили главния треньор на клуба Петър Павлов.
”В момента наистина няма състезания, сезонът приключи и на практика сме във ваканция, но момчетата са много съвестни и сами искат да идват и да тренират, за да не излизат от спортна форма. Те не тренират обаче така интензивно, както преди, и е съвсем нормално в момента да не са в най-доброто си функционално състояние. Повечето момчета не искат да спират с тренировките. Това е нещо съвсем нормално, защото после те по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние за началото на подготовката за новия сезон”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.
Както е известно „Цар Симеон 1898” излезе във ваканция, малко след след тежката Международна колоездачна обиколка на България. 
Шефовете на пловдивския клуб после отказаха участие в два международни старта - в Гърция и в Сърбия за мъже и младежи и пусна своите бегачи във ваканция. Причината за отказа бе натрупаната голяма умора сред състезателите и треньорите в тима след тежкия спортно-състезателен сезон. 
Отказът от участие на състезанията в Гърция и Сърбия бе продиктуван и от факта, че тези турове не носеха точки за световната ранглиста в класацията на международния колоездачен съюз – U.С.I.