Новини


МЕДИИТЕ ЗА НАС: Бойко Борисов за залата на Колодрума: Глупаво е да не се довършва залата на Колодрума
Дата: 18.10.2013г.
Източник: Рlovdiv24.bg

"Най-глупавото, е ако се отмъщава на хората в големите градове, и ако не довършва проектите, стартирали при нас", заяви пред журналисти експремиерът Бойко Борисов по време на импровизираното си посещение на многофункционалната спортна залата на Колодрума в Пловдив, която ПКД "Цар Симеон 1898" започна и държавата трябва да довърши. Думите на Борисов бяха провокирани от гледката на недовършената спортна зала, която според плановете на бившето правителство, на което той беше начело, трябваше вече да е открита, пише информационният сайт Рlovdiv24.bg.  
На въпрос на медиите има ли срок, в който следващият транш от сумата за залата трябва да бъде преведен, кметът на Пловдив Иван Тотев поясни:
"В момента в община Пловдив няма писмо, с което да имаме категоричен отказ, но ако до 31 декември по някаква причина, било то дори и мълчалив отказ, парите за довършване на съоръжението не са преведени, от 1 януари правителството може официално да откаже дофинансиране за залата".
Борисов разгледа новото спортно съоръжение на Колодрума и изрази надежда, че в най-скоро време залата ще бъде довършена, както със средства на държавата, отпуснати по време на неговия мандат, обобщава Рlovdiv24.bg.