Новини


България участва с трима колоездачи на "Цар Симеон 1898" на Европейското в Чехия
Дата: 19.7.2013г.
Източник: ПКД "Цар Симеон 1898"

Трима от най-добрите млади колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" - Нако Георгиев, Селяхтин Шакир и Велизар Фурлански, ще участват на Европейското първенство на шосе за юноши старша възраст, което започва в Чехия.
Тримата бяха с юношеския национален отбор на България на едноседмичeн подготвителен лагер край Казанлък, заедно с досегашния национал Минко Донковски от "Хемус - Троян", Валентин Нешев от възстановения наскоро столичен тим "Левски", както и на Владимир Русенов от КК "Несебър".
На шестимата национали главният треньор на държавния ни юношески тим Петър Павлов много ще разчита за успешно представяне, след добрите резултати, които те показана по време на заключителния сбор. Българската група тръгна за Чехия направо от Казанлък. От състава националите ще липсва един от водещите колоездачи на пловдивския "Цар Симеон 1898" - Георги Кехайов, който се намира в отлична спортна форма, но в момента се възстановява сред нелеп битов инцидент.
Както е известно ден преди международното колоездачно състезание за младежи "Мемориал Димитър Янков" в Несебър и курорта Слънчев бряг в началото на май, 17-годишният пловдивчанин се подхлъзна вкъщи и нелепо пукна костица на ръката си. Лекарите веднага му сложиха гипсова шина и в последния момент отпадна от тима. Само преди месец Георги спечели международния колоездачен тур "Балкани без граница" във Видин, след като поведе в генералното класиране още след втория състезателен ден - в общия старт на 120 километра.
Иначе Европейското юношеско първенство по колоездене на шосе ще се проведе от днес до 21 юли в чешкия град Бърно и околностите му. Той включва двете традиционни дисциплини - индивидуално бягане по часовник на 42 км и общ старт на 120 километра. Състезанието ще събере в Чехия всички най-добри млади колоездачи в Европа.