Новини


Цар Симеон оборудва юношеската школа с 8 нови карбонови велосипеда
Дата: 30.11.2008г.
Източник: ПКД "Цар Симеон"

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 обзаведе детско-юношеската школа на клуба с 8 нови маркови състезателни велосипеди. Те са закупени от завода за велосипеди „МАКСКОМ”. Колелата са карбонови - от най-високата класа, и са с марката на станалата вече много популярна нова серия „Спринт”. Така младите бегачи ще карат с новите си придобивки по време предсезонната одготовка и по време на новия спортно-състезателен сезон.
Новите велосипеди за юношите са закупени на префенциални цени, като лично собственикът на завода Максим Митков е направил голям жест към пловдивския клуб и сериозна отстъпка.
„Много ни помага нашия приятел на клуба Максим Митков, който е човек много отворен към спорта и колоезденето. Срещаме голямо разбиране от негова страна, за което сме му благодарни. Максим може би е единственият шеф на завод в България, който в повечето случай ходи на работа с велосипед и по-рядко с личния си автомобил”, обясни изпълнителният директор на Цар Симеон Рея96 Йордан Зашев.
Развиването на колоезденето при подрастващите ще бъде една от основните цели на клубното ръководство и през следващия сезон.
Цар Симеон Рея96 продължава набирането на нови попълнения за новия спортно - състезателен сезон. Селекцията е само за желаещи да тренират колоездене момчета, родени през 1994, 1995 и 1996 година. Тези, които искат да тренират организирано, могат да се записват на място в офиса на клуба на ул.„Георги Груев” № 6 всеки делничен ден или на клубната база –на гърба на строителен консорциум „Свети Георги” на булевард „Кукленско шосе” № 30 - от 10 до 17,30 часа. Телефоните за контакти са 032/622-055 или 0888/429208, или 0888/967682.
„Кандидатите не трябва да надвишават възрастта от наборите от 1994-та до 1996-та година, а заниманията са напълно безплатни. Колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 осигурява безплатно велосипеди и колоездачна екипировка на всички трениращи състезатели. Месечни такси за тренировки не се внасят, както е при другите спортове. Това важи както за всички трениращи, така и активните състезатели”, каза още Йордан Зашев.