Новини


Гребец и лекоатлет подсилват Цар Симеон за новия сезон
Дата: 18.11.2008г.
Източник: ПКД \

Две нови попълнения – гребец и лекоатлет, подсилиха пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 за новия спортно-състезателен сезон. Илхан Мехмедов и Николай Бояджиев започнаха подготовка с отбора преди няколко дни. Двамата новаци засега ще тренират с юношите старша възраст на клуба и ако покажат по-бърза адаптация ще бъдат привлечени и в представителния мъжки отбор.
Илхан Мехмедов е 17-годишен, от Пловдив. Досега той е тренирал активно лека атлетика, където има спечелени няколко златни и сребърни медала от републикански първенства и турнири.
Николай Бояджиев пък е републикански шампион за юноши на 500 и 1000 метра кану- каяк. Доскоро той е бил гребец на СККК „Тракия”-Пловдив, с който клуб е и държавен отборен шампион на България. Ники е брат близнак на състезателя от юношеския отбор, старша възраст на Цар Симеон Рея96 - Петър Бояджиев. Роден е в Пловдив на 1 август 1992 година. Висок е 166 сантиметра и тежи 58 килограма.
Илхан Мехмедов и Николай Бояджиев ще изкарат цялата предсезонна подготовка с отбора. В това време те ще усвояват някои технически умения под ръководството на главния треньор на клуба Петър Павлов. Двамата новаци сменят при юношите старша възраст други двама от младите и талантливи колоездачи на Цар Симеон Рея96 – Кирил Кирезиев и Георги Орехов, които наскоро бяха привлечени в представителния мъжки отбор.
Илхан Мехмедов и Ники Бояджиев засега ще бъдат резерви в юношеския отбор- старша възраст, но ако демонстрират по-бързо израстване, на тях ще се разчита по-трайно.
Останалите момчета в старшата, на които клубът залага през новия сезон са Пано Уилямс Гоги, Димитър Бадалски и Атанас Гочев. Тримата са от набор 1991-ви и ще въртят педали още една година при старшата възраст. В тази възрастова група попадат още петима юноши, привлечени от няколко дни от младша възраст на клуба. По-изявените имена в тази възрастова група са Цветелин Кюркчиев, Руси Аргиров и Петър Бояджиев. Триото заедно с Константин Трифонов и Божин Захариев вече ще бягат за юношите старша възраст.