Новини


Цар Симеон урежда 3 лагера в чужбина
Дата: 20.11.2008г.
Източник: ПКД \

3 подготвителни лагера в чужбина урежда ръководството на пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 по време на предсезонната зимна подготовка. Първият от сборовете щe бъде през декември в Гърция. Там нашите бегачи ще се готвят на по-топло - на известния туристически остров Тасос.
През януари по програма мъжкия отбор на Цар Симеон Рея96 ще тренира в турския курорт Кушадасъ, където е планирана втората част от зимната подготовка. През февруари „царският тим” планира да замине на подготвителен лагер в Хърватска. Там пловдивчани най-вероятно ще отседнат в местен курорт на полуостров Истра на Адриатическо море, който се намира на около 30-тина километра от Италия. Освен подготовка там, състезателите на Цар Симеон Рея96 ще имат възможността да отскачат през ден до Италия, където по това време са планирани серия от силни състезания и турнири за мъже на шосе.
Междувременно пловдивските колоездачи продължават предсезонната си подготовка за новия спортно-състезателен сезон при домашни условия в Пловдив. Главният треньор на клуба Петър Павлов води ежедневно двуразови тренировки. В момента спецът тренира с група от 20 състезатели, от които 10 мъже и 10 юноши старша възраст. Всички бегачи са здрави и тренират нормално.
„Всичко върви по план, времето се застуди и когато не можем да въртим навън, ползваме специални тренажори. В момента наблягаме предимно на обема и общо-физическата и силова подготовка. До подготвителния лагер в Гърция ще работим по този план на подготовка”, обясни Петър Павлов.