Новини


Цар Симеон се отказва от двама сръбски колоездачи
Дата: 25.11.2008г.
Източник: ПКД "Цар Симеон"

Пловдивският колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 почти сигурно ще се откаже от услугите на сръбските бегачи Иван Рвович и Стахиня Ракичевич. Двамата бяха привлечени от Железничар (Ниш) в началото на миналия спортно-състезателен сезон, но не можаха да се преборят за титулярни места в представителния мъжки отбор.
19-годишните попълнения не оправдаха доверието, което им се възлагаше и затова съвсем закономерно отпадат засега от състава, обясни главният треньор на „царския тим” Петър Павлов.
В повечето стартове Иван Рвович и Стахиня Ракичевич оставаха резерви дори и в отборните многоетепни турнири и републикански първенства. Двамата сърби досега се състезаваха в пловдивския клуб с ранг на преотстъпени от Железничар (Ниш). Контрактите им за преотстъпване изтичат в края на тази календарна година и няма да бъдат подновявани.

Вместо Иван Рвович и Стахиня Ракичевич, ръководството на Цар Симеон Рея96 почти със сигурност ще привлече в състава още един нов чужденец, най-вероятно отново сърбин. Освен новото попълнения от чужбина пловдивският колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 бе подсилен за новия сезон от още няколко новаци – 17-годишните таланти Илхан Мехмедов и Николай Бояджиев. При мъжете вече тренират и доскорошните юноши старша възраст Кирил Кирезиев и Георги Орехов, които са привлечени в представителния отбор.